Lawatan Tapak bagi penganjuran "Seminar Environmental Social Governan (ESG) dan Pemerkasaan Diri" oleh wakil syarikat Tenaga Nasional Berhad (TNB) ke Dewan Sri Putra, Politeknik Nilai. Unit Teknologi Hijau (UTH), Politeknik Nilai telah diwakili oleh LAr. Dr. Fara Diba binti Badrul Hisham dan Dr. Wan Nor Aishah binti Wan Omar K.M.N serta Puan Nur Izdiha binti Sulaiman bersama Ketua Kursus Jabatan Sukan, Kokurikulum dan Kebudayaan, Politeknik Nilai,  Puan Azura binti Md. Zahri telah menyantuni wakil syarikat Tenaga Nasional Berhad (TNB) bagi lawatan tapak untuk program tajaan TNB bagi memberi pendedahan kepada warga Politeknik Nilai berkenaan pengurusan alam sekitar. Program dijangka akan dilaksanakan pada bulan September 2024 dengan mensasarkan seramai 200 orang pelajar yang mengikuti kursus MPU24061 Kembara 2, MPU24041 Mesra Alam 1, PISPA 1 & 2, RELASIS 1 & 2 dan BRIGED BOMBA 1 & 2.

TNB pula diwakili oleh Ts. Amiza binti Aris, Manager Stakeholder Liaison Retail Division, Ts. Noor Azlin, Manager Stakeholder Liaison Retail Division , Puan Azreen, Manager State Retail Partner TNB  Negeri Sembilan dan Puan Razimah, Officer TNB Negeri Sembilan.

SDG 8 : DECENT WORK AND ECONOMIC GROWTH
SDG 13: CLIMATE ACTION
SDG 16: PEACE, JUSTICE AND STRONG INSTITUTIONS
SDG 17: PARTNERSHIPS FOR THE GOALS